Teletina s povrćem

Služi: 1 osobuKuhanje: 105 minutaPriprema: 20 minuta
Teletina s povrćem

Sastojci

Teletina:
500 grama
Crveni luk:
2 glavice
Tikvice:
2 komada
Karfiol:
1 svežanj
Patlidžan:
1 komad
Bijeli luk:
3 češnja
Mrkve:
2 komada
Peršun:
Po želji
Maslac:
50 grama
Brašno:
1 kašika
Ocat:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Meso isjeći na manje komade i staviti da se kuha.

  2. U posebnu posudu sa 1 l vode staviti dijelove uzduž isječene mrkve i izrezani crveni luk. Ovoj smjesi dodati ocat i sol, pa kuhati 6-7 minuta.

  3. Patlidžan i tikvice također uzduž presjeći na manje dijelove, pa zajedno sa cvjetovima karfiola, isjeckanim peršunom, bijelim lukom, biberom, soli i skuhanim mesom staviti u posudu sa mrkvom i lukom. Sve dobro pomiješati, zatim kašikom (sa rešetkama) izvaditi mješavinu mesa i povrća, pa staviti u posudu za pečenje.

  4. Na istopljenom maslacu u tavi, propržiti brašno (1 kašiku) uz neprestano miješanje i dodati malo tečnosti u kojoj je bilo meso i povrće.

  5. Napravljenu zapršku preliti u ostatak tečnosti iz šerpe, promiješati, posuti po mesu i povrću koje se prethodno stavilo u posudu za pečenje i peći 1 h i 35 minuta na 180 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.