Teletina s povrćem

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
105 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
500 g
teletina
2 glavica
Crveni luk
2 komad
Tikvice
1 svežanj
karfiol
1 komad
patlidžan
3 češanj
Bijeli luk
2 komad
mrkve
1 po potrebi
peršun
50 g
Maslac
1 kašika
brašno
1 kašika
ocat
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
ulje
Teletina s povrćem
  1. Meso isjeći na manje komade i staviti da se kuha.
  2. U posebnu posudu sa 1 l vode staviti dijelove uzduž isječene mrkve i izrezani crveni luk. Ovoj smjesi dodati ocat i sol, pa kuhati 6-7 minuta.
  3. Patlidžan i tikvice također uzduž presjeći na manje dijelove, pa zajedno sa cvjetovima karfiola, isjeckanim peršunom, bijelim lukom, biberom, soli i skuhanim mesom staviti u posudu sa mrkvom i lukom. Sve dobro pomiješati, zatim kašikom (sa rešetkama) izvaditi mješavinu mesa i povrća, pa staviti u posudu za pečenje.
  4. Na istopljenom maslacu u tavi, propržiti brašno (1 kašiku) uz neprestano miješanje i dodati malo tečnosti u kojoj je bilo meso i povrće.
  5. Napravljenu zapršku preliti u ostatak tečnosti iz šerpe, promiješati, posuti po mesu i povrću koje se prethodno stavilo u posudu za pečenje i peći 1 h i 35 minuta na 180 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*