U posebnu posudu sa 1 l vode staviti dijelove uzduž isječene mrkve i izrezani crveni luk. Ovoj smjesi dodati ocat i sol, pa kuhati 6-7 minuta.
Patlidžan i tikvice također uzduž presjeći na manje dijelove, pa zajedno sa cvjetovima karfiola, isjeckanim peršunom, bijelim lukom, biberom, soli i skuhanim mesom staviti u posudu sa mrkvom i lukom. Sve dobro pomiješati, zatim kašikom (sa rešetkama) izvaditi mješavinu mesa i povrća, pa staviti u posudu za pečenje.
Na istopljenom maslacu u tavi, propržiti brašno (1 kašiku) uz neprestano miješanje i dodati malo tečnosti u kojoj je bilo meso i povrće.
Napravljenu zapršku preliti u ostatak tečnosti iz šerpe, promiješati, posuti po mesu i povrću koje se prethodno stavilo u posudu za pečenje i peći 1 h i 35 minuta na 180 °C.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!