- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Prilozi
- Postavio
- Postavljeno
- 1.10.2014
- 2 komad
- Tikvice
- 2 kašika
- Maslinovo ulje
- 1 glavica
- Crveni luk
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 350 ml
- sos za špagete
- 250 g
- parmezan

- Zagrijte rernu na 165 °C
- U većoj posudi kuhajte tikvice dok ne omekšaju, a zatim ih procijedite.
- U međuvremenu, u tavi na zagrijanom ulju propržite crveni i bijeli luk.
- Pomiješajte tikvice i luk i stavite u vatrostalnu posudu.
- Prelijte sos za špagete preko tikvica i dobro izmiješajte.
- Pospite parmezanom, pa pecite oko 20 minuta.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!