Tikvice s parmezanom

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
2 komad
Tikvice
2 kašika
Maslinovo ulje
1 glavica
Crveni luk
2 češanj
Bijeli luk
350 ml
sos za špagete
250 g
parmezan
Tikvice s parmezanom
  1. Zagrijte rernu na 165 °C
  2. U većoj posudi kuhajte tikvice dok ne omekšaju, a zatim ih procijedite.
  3. U međuvremenu, u tavi na zagrijanom ulju propržite crveni i bijeli luk.
  4. Pomiješajte tikvice i luk i stavite u vatrostalnu posudu.
  5. Prelijte sos za špagete preko tikvica i dobro izmiješajte.
  6. Pospite parmezanom, pa pecite oko 20 minuta.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*