Tirit

Sastojci
Instrukcije
Skuhajte pile i odvojite meso od kosti tako da dobijete veće komade mesa.
U tavu dodajte maslo, luk, peršun, sol i biber. Kuhajte dok ne osjetite aromu.
Od brašna, ulja, soli i 2 dl vode zamijesite tijesto.
Napravite više loptica od koji se formiraju jufke, prosušite ih i izrežite na veličinu tepsije.
Napravite 10 listova jufke. Pomastite, dodajte meso i smjesu s uprženim lukom.
Na meso složite preostalih 10 listova. Pomastite svaki list.
Pospite pavlakom i pecite u pećnici.
Poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.