Tirit

Kategorije:

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
Sol
2 kašika
peršun
1 komad
Jaja
15 ml
ulje
10 g
Biber
150 g
maslo
2 1/2 glavica
Crveni luk
1 komad
pile
Tirit
  1. Skuhajte pile i odvojite meso od kosti tako da dobijete veće komade mesa.
  2. U tavu dodajte maslo, luk, peršun, sol i biber. Kuhajte dok ne osjetite aromu.
  3. Od brašna, ulja, soli i 2 dl vode zamijesite tijesto.
  4. Napravite više loptica od koji se formiraju jufke, prosušite ih i izrežite na veličinu tepsije.
  5. Napravite 10 listova jufke. Pomastite, dodajte meso i smjesu s uprženim lukom.
  6. Na meso složite preostalih 10 listova. Pomastite svaki list.
  7. Pospite pavlakom i pecite u pećnici.
  8. Poslužite toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*