Tjestenina u kremastom sosu od govedine i gljiva

Kategorije:

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
1 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
400 g
tjestenina
2 kašika
Maslac
2 glavica
Crveni luk
2 češanj
Bijeli luk
250 g
gljive
500 g
goveđi odrezak
400 ml
goveđi temeljac
100 ml
voda
3 kašika
sok od limuna
2 kašika
brašno
250 ml
kiselo vrhnje
Tjestenina u kremastom sosu od govedine i gljiva
  1. U slanoj vodi skuhajte tjesteninu.
  2. Maslac istopite u većoj šerpi, dodajte bijeli i crveni luk i kuhajte dok ne omekšaju, oko 1 minutu.
  3. Umiješajte gljive i nastavite kuhati još 2 minute.
  4. Dodajte govedinu i kuhajte nekoliko minuta, pa dodajte temeljac, 70 ml vode i limunov sok.
  5. Ostavite da kuha.
  6. U međuvremenu, u manjoj posudi izmiksajte brašno sa hladnom vodom (2-3 kašike vode).
  7. Smanjite temperaturu.
  8. Postepeno dodajite smjesu od brašna u šerpu, uz konstantno miješanje.
  9. Poklopite šerpu i nastavite kuhanje još nekoliko minuta.
  10. Skinite s vatre, malo ohladite i umiješajte kiselo vrhnje.
  11. Poslužite sa pripremljenom tjesteninom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*