Tjestenina u kremastom sosu od govedine i gljiva
Kategorije: Pasta
- U slanoj vodi skuhajte tjesteninu.
- Maslac istopite u većoj šerpi, dodajte bijeli i crveni luk i kuhajte dok ne omekšaju, oko 1 minutu.
- Umiješajte gljive i nastavite kuhati još 2 minute.
- Dodajte govedinu i kuhajte nekoliko minuta, pa dodajte temeljac, 70 ml vode i limunov sok.
- Ostavite da kuha.
- U međuvremenu, u manjoj posudi izmiksajte brašno sa hladnom vodom (2-3 kašike vode).
- Smanjite temperaturu.
- Postepeno dodajite smjesu od brašna u šerpu, uz konstantno miješanje.
- Poklopite šerpu i nastavite kuhanje još nekoliko minuta.
- Skinite s vatre, malo ohladite i umiješajte kiselo vrhnje.
- Poslužite sa pripremljenom tjesteninom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!