Tjestenina s bijelim lukom u vrhnju
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Bijeli luk:
8 češanja
Maslinovo ulje:
3 kašike
Vrhnje:
1/2 šolje
Tjestenina:
250 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Parmezan:
Po želji
Peršun:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi i dodajte luk.
Kuhajte 1-2 minute - luk ne smije dobiti smeđu boju.
Umiješajte vrhnje, sol i biber.
Kuhajte dok ne dobijete kremast umak.
Pomiješajte napravljeni umak s kuhanom tjesteninom.
Pospite s sirom i peršunom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.