Tjestenina s bijelim lukom u vrhnju

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Tjestenina s bijelim lukom u vrhnju

Sastojci

Bijeli luk:
8 češanja
Maslinovo ulje:
3 kašike
Vrhnje:
1/2 šolje
Tjestenina:
250 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Parmezan:
Po želji
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u tavi i dodajte luk.

  2. Kuhajte 1-2 minute - luk ne smije dobiti smeđu boju.

  3. Umiješajte vrhnje, sol i biber.

  4. Kuhajte dok ne dobijete kremast umak.

  5. Pomiješajte napravljeni umak s kuhanom tjesteninom.

  6. Pospite s sirom i peršunom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.