Tjestenina s bijelim lukom u vrhnju

Kategorije:

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
8 češanj
Bijeli luk
3 kašika
Maslinovo ulje
1/2 šolja
Vrhnje
250 g
tjestenina
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
parmezan
1 po potrebi
peršun
Tjestenina s bijelim lukom u vrhnju
  1. Zagrijte ulje u tavi i dodajte luk.
  2. Kuhajte 1-2 minute - luk ne smije dobiti smeđu boju.
  3. Umiješajte vrhnje, sol i biber.
  4. Kuhajte dok ne dobijete kremast umak.
  5. Pomiješajte napravljeni umak s kuhanom tjesteninom.
  6. Pospite s sirom i peršunom i poslužite.