Tjestenina s brokulama i kobasicom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 4 minuta
Tjestenina s brokulama i kobasicom

Sastojci

Tjestenina:
200 grama
Brokule:
150 grama
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
2 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Sjemenke komorača:
1/2 kašičice
Ljuta paprika:
1/2 kašičice
Kobasica:
2 komada
Parmezan:
Po želji

Instrukcije

  1. Kuhajte tjesteninu slijedeći uputstva na ambalaži.

  2. Pred kraj kuhanja dodajte brokule i kuhajte još 2 minute, a zatim ocijedite i sačuvajte 2 kašike vode.

  3. Zagrijte ulje u tavi, propržite luk i sjemenke komorača.

  4. Umiješajte papriku i narezanu kobasicu pa pecite dok kobasice ne dobije zlatnu boju.

  5. Pomiješajte prženu kobasicu s kuhanom tjesteniniom i brokulama.

  6. Dodajte 2 kašike vode koje ste sačuvali, promiješajte, pospite parmezanom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.