Tjestenina s paprikama
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 3 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
2 kašike
Crvena paprika:
2 komada
Paprike:
2 komada
Paradajz:
4 komada
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Bosiljak:
50 grama
Ružmarin:
25 kašičica
Majčina dušica:
25 grama
Tjestenina:
450 grama
Parmezan:
1/2 šolje
Instrukcije
Zagrijte ulje u većoj tavi pa dodajte paprike, paradajz, crveni luk, bijeli luk, 1/2 bosiljka, ružmarin i majčinu dušicu.
Pirjajte dok povrće ne omekša a zatim sa sadržajem tave prelijte kuhanu tjesteninu.
Dobro promiješajte pa pospite sa preostalim bosiljkom i parmezanom.
Poslužite uz zelenu salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.