Tjestenina s paradajzom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Tjestenina:
400 grama
Paradajz:
4 komada
Crveni luk:
1 komad
Maslinovo ulje:
2 kašike
Vinski ocat:
1 kašika
Bosiljak:
1/2 šoljice
Origano:
2 kašike
Instrukcije
Kuhajte tjesteninu u loncu kipuće posoljene vode, slijedeći uputstvo na ambalaži.
U međuvremenu pomiješajte preostale sastojke u posebnoj zdjeli. Začinite sa soli i biberom.
Ocijedite tjesteninu. Nakon 10 minuta dodajte napravljenu smjesu u tjesteninu.
Promiješajte i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.