Tjestenina s paradajzom

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Tjestenina s paradajzom

Sastojci

Tjestenina:
400 grama
Paradajz:
4 komada
Crveni luk:
1 komad
Maslinovo ulje:
2 kašike
Vinski ocat:
1 kašika
Bosiljak:
1/2 šoljice
Origano:
2 kašike

Instrukcije

  1. Kuhajte tjesteninu u loncu kipuće posoljene vode, slijedeći uputstvo na ambalaži.

  2. U međuvremenu pomiješajte preostale sastojke u posebnoj zdjeli. Začinite sa soli i biberom.

  3. Ocijedite tjesteninu. Nakon 10 minuta dodajte napravljenu smjesu u tjesteninu.

  4. Promiješajte i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.