Tjestenina s paradajzom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
400 g tjestenine
4 paradajza, grubo nasjeckana
1 crveni luk, isjeckan
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika vinskog octa
1/2 šoljica bosiljka, grubo narezanog
2 kašike svježeg origana
Instrukcije
Kuhajte tjesteninu u loncu kipuće posoljene vode, slijedeći uputstvo na ambalaži.
U međuvremenu pomiješajte preostale sastojke u posebnoj zdjeli. Začinite sa soli i biberom.
Ocijedite tjesteninu. Nakon 10 minuta dodajte napravljenu smjesu u tjesteninu.
Promiješajte i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.