Tjestenina sa brokulom i parmezanom

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
3 češanj
Bijeli luk
2 komad
Crvena paprika
4 komad
fileti inćuna
2 glavica
brokule
140 ml
ekstra djevičansko maslinovo ulje
60 g
parmezan
350 g
tjestenina
1 po potrebi
limun
Tjestenina sa brokulom i parmezanom
  1. Bijeli luk tanko izrežite, a paprike uzduž prepolovite i izvadite sjemenke.
  2. Sitno isjeckajte paprike i inćune i ostavite na stranu sa bijelim lukom.
  3. Glavice brokule izrežite na manje cvjetove.
  4. Stavite cvjetove brokule u ključalu, slanu vodu i kuhajte nekoliko minuta dok ne omekša.
  5. Izvadite brokulu, a vodu ostavite da ključa.
  6. Pola brokule stavite u blender sa 2 kašike ulja, pa začinite sa malo soli i bibera.
  7. Grubo naribajte parmezan i 40 gr stavite u blender sa ostalim sastojcima.
  8. Miksajte dok se ne pretvori smjesa u kašu.
  9. Stavite u posudu sa preostalim cvjetovima brokule.
  10. Tjesteninu kuhajte u slanoj, ključaloj vodi i prije nego što se potpuno skuha stavite stabljike brokule.
  11. Procijedite ovu mješavinu, ali ostavite 125 ml vode u kojoj se kuhala tjestenina i stabljike.
  12. U šerpi, na ulju pržite nekoliko minuta bijeli luk, paprike i inćune, a zatim dodajte 125 ml vode koju ste ostavili, tjesteninu, mješavinu od brokule i malo soli.
  13. Ostavite da smjesa kuha nekoliko minuta, zatim iscijedite limun, dodajte začine i sve izmiješajte.
  14. Pri posluživanju pospite preostalim parmezanom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*