- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 10.1.2013
- 600 g
- makaroni
- 1 kašika
- Maslac
- 1/4 kašičica
- Sol
- 600 g
- mljevena govedina
- 1 glavica
- Crveni luk
- 700 ml
- supa od paradajza
- 125 ml
- mlijeko
- 1/4 kašičica
- Biber
- 1/2 kašičica
- Bosiljak
- 350 g
- cheddar sir

- Makarone skuhajte po uputstvu s ambalaže.
- U tavi, na istopljenom maslacu propržite luk, zatim dodajte mljevenu govedinu i začine, p apržite dok ne dobije smeđkastu boju.
- Procijedite masnoću, pa u meso dodajte supu, mlijeko, biber i bosiljak.
- U vatrostalnu posudu stavite makarone, zatim meso, a na kraju i ribani sir.
- Stavite u rernu zagrijanu na 200 °C i pecite 15-20 minuta
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!