Tjestenina sa paradajzom i tunjevinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Tjestenina sa paradajzom i tunjevinom

Sastojci

Makaroni:
400 grama
Maslinovo ulje:
2 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Chilli:
1/4 kašike
Tunjevina:
425 grama
Paradajz:
4 grama
Peršun:
2 kašike
Parmezan:
30 grama

Instrukcije

  1. Tjesteninu skuhajte po uputstvu s vrećice i zadržite 80 ml vode u kojoj se kuhala.

  2. Na zagrijanom ulju propržite isjeckani luk, zatim dodajte iscijeđenu tunjevinu, paradajz, čili i druge začine po želji.

  3. Pržite 2-3 minute uz miješanje, a zatim dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina.

  4. Umiješajte tjesteninu i peršun, kuhajte još nekoliko minuta, stavite pripremljeno jelo u tanjir, pospite parmezanom , pa poslužite

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.