Tjestenina sa paradajzom i tunjevinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Makaroni:
400 grama
Maslinovo ulje:
2 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Chilli:
1/4 kašike
Tunjevina:
425 grama
Paradajz:
4 grama
Peršun:
2 kašike
Parmezan:
30 grama
Instrukcije
Tjesteninu skuhajte po uputstvu s vrećice i zadržite 80 ml vode u kojoj se kuhala.
Na zagrijanom ulju propržite isjeckani luk, zatim dodajte iscijeđenu tunjevinu, paradajz, čili i druge začine po želji.
Pržite 2-3 minute uz miješanje, a zatim dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina.
Umiješajte tjesteninu i peršun, kuhajte još nekoliko minuta, stavite pripremljeno jelo u tanjir, pospite parmezanom , pa poslužite
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.