Tjestenina sa prženim karfiolom

Sastojci
Instrukcije
- U tavi zagrijte 2 kašike ulja, pa dodajte isjeckani bijeli i crveni luk, karfiol izrezan na cvjetove, sol i biber. 
- Pržite u tavi oko 20 minuta, dok ne omekša i dobije smeđkastu boju. 
- U međuvremenu, u procesoru za hranu izmiksajte hljeb pomiješan sa 2 kašike ulja. 
- Kada se pretvori u mrvice, rasporedite na pleh i pecite u rerni na 200 °C oko 5 minuta. 
- Tjesteninu skuhajte u ključaloj, slanoj vodi, a zatim ju procijedite. 
- Sačuvajte pola šolje vode u kojoj se kuhala tjestenina. 
- U tjesteninu dodajte prženi karfiol, parmezan i peršun. 
- Sve izmiješajte, pa dodajte i sačuvanu vodu u kojoj se kuhala tjestenina. 
- Pri posluživanju tjesteninu pospite hljebnim mrvicama i parmezanom. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.