Tjestenina sa prženim karfiolom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
1 glavica
karfiol
1 glavica
Crveni luk
5 češanj
Bijeli luk
60 ml
Maslinovo ulje
4 kriška
bijeli hljeb
300 g
makaroni
70 g
parmezan
1 po potrebi
peršun
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Tjestenina sa prženim karfiolom
  1. U tavi zagrijte 2 kašike ulja, pa dodajte isjeckani bijeli i crveni luk, karfiol izrezan na cvjetove, sol i biber.
  2. Pržite u tavi oko 20 minuta, dok ne omekša i dobije smeđkastu boju.
  3. U međuvremenu, u procesoru za hranu izmiksajte hljeb pomiješan sa 2 kašike ulja.
  4. Kada se pretvori u mrvice, rasporedite na pleh i pecite u rerni na 200 °C oko 5 minuta.
  5. Tjesteninu skuhajte u ključaloj, slanoj vodi, a zatim ju procijedite.
  6. Sačuvajte pola šolje vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  7. U tjesteninu dodajte prženi karfiol, parmezan i peršun.
  8. Sve izmiješajte, pa dodajte i sačuvanu vodu u kojoj se kuhala tjestenina.
  9. Pri posluživanju tjesteninu pospite hljebnim mrvicama i parmezanom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*