Tjestenina sa prženim karfiolom
Kategorije: Pasta
- U tavi zagrijte 2 kašike ulja, pa dodajte isjeckani bijeli i crveni luk, karfiol izrezan na cvjetove, sol i biber.
- Pržite u tavi oko 20 minuta, dok ne omekša i dobije smeđkastu boju.
- U međuvremenu, u procesoru za hranu izmiksajte hljeb pomiješan sa 2 kašike ulja.
- Kada se pretvori u mrvice, rasporedite na pleh i pecite u rerni na 200 °C oko 5 minuta.
- Tjesteninu skuhajte u ključaloj, slanoj vodi, a zatim ju procijedite.
- Sačuvajte pola šolje vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- U tjesteninu dodajte prženi karfiol, parmezan i peršun.
- Sve izmiješajte, pa dodajte i sačuvanu vodu u kojoj se kuhala tjestenina.
- Pri posluživanju tjesteninu pospite hljebnim mrvicama i parmezanom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!