Tjestenina sa škampima i bijelim lukom

Sastojci
Instrukcije
Kuhajte tjesteninu, u velikoj tavi kipuće posoljene vode, prema uputama na ambalaži.
Iscijedite i ostavite 1/4 šoljice (60 ml) kuhane tekućine.
Vratite tjesteninu u tavu (bez teplote) zajedno sa tekućinom koju ste ostavili.
U međuvremenu, zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
Dodajte bijeli luk i miješajte 20 sekundi ili dok ne osjetite aromu.
Dodajte škampe i kuhajte, uz miješanje, 2 minute ili dok počnu bojiti.
Dodajte paradajz sos i dovedite do ključanja. Smanjite temperaturu i neka se lagano kuha 5 minuta dok se ne zgusne. Začinite umak sa šećerom, soli i biberom.
Podijelite skuhanu tjesteninu u zdijele za posluživanje, dodajte umak s škampama na vrhu. Dodajte bosiljak i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.