Tjestenina sa škampima i bijelim lukom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
350 g
tjestenina
2 kašika
Maslinovo ulje
3 češanj
Bijeli luk
20 komad
škampi
500 ml
paradajz sos
1 prstohvat
Šećer
1 po potrebi
Bosiljak
Tjestenina sa škampima i bijelim lukom
  1. Kuhajte tjesteninu, u velikoj tavi kipuće posoljene vode, prema uputama na ambalaži.
  2. Iscijedite i ostavite 1/4 šoljice (60 ml) kuhane tekućine.
  3. Vratite tjesteninu u tavu (bez teplote) zajedno sa tekućinom koju ste ostavili.
  4. U međuvremenu, zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi.
  5. Dodajte bijeli luk i miješajte 20 sekundi ili dok ne osjetite aromu.
  6. Dodajte škampe i kuhajte, uz miješanje, 2 minute ili dok počnu bojiti.
  7. Dodajte paradajz sos i dovedite do ključanja. Smanjite temperaturu i neka se lagano kuha 5 minuta dok se ne zgusne. Začinite umak sa šećerom, soli i biberom.
  8. Podijelite skuhanu tjesteninu u zdijele za posluživanje, dodajte umak s škampama na vrhu. Dodajte bosiljak i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*