Tjestenina sa špinatom i paradajzom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 4 minuta
Tjestenina sa špinatom i paradajzom

Sastojci

Tjestenina:
450 grama
Špinat:
450 grama
Crveni luk:
1 glavica
Konzervisani paradajz:
400 grama
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
1 kašika
Feta sir:
33/100 šolje

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u tavi pa dodajte luk i pirjajte dok luk ne omekša.

  2. Dodajte paradajz i pirjajte još 10 minuta a zatim umiješajte špinat.

  3. Dodajte kuhanu tjesteninu, začinite sa soli i biberom i sve promiješajte.

  4. Pospite sa sirom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.