Tjestenina sa špinatom i tunjevinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Tjestenina sa špinatom i tunjevinom

Sastojci

Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
3 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Parmezan:
70 grama
Mlijeko:
1 litar
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Lepine:
1 komad
Parmezan:
70 grama
Paprika:
1/2 kašičice
Vegeta:
1/2 kašičice
Špinat:
300 grama
Tunjevina:
2 konzerve
Tjestenina:
180 grama

Instrukcije

  1. Na zagrijanom ulju propržite luk, pa dodajte brašno i kuhajte 1 minutu uz konstantno miješanje. Postepeno dodajite mlijeko i kuhajte dok se smjesa blago ne zgusne, oko 3 minute. Dodajte sol i biber, pa ostaviet da se smjesa blago ohladi.

  2. Parmezan, vegetu i pahuljice paprike izmiksasjte u procesoru za hranu.

  3. Pola te mješavine pomiješajte sa špinatom, tunjevinom i pola pripremljenog sosa.

  4. Svaku školjku napunite sa 2 kašike ove smjese, pa ih poredajte u pleh za pečenje.

  5. Prelijte ih preostalim sosom i mješavinom parmezana i drugih sastojaka.

  6. Pecite u rerni na 200 °C oko 20 minuta.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.