Tjestenina sa špinatom i tunjevinom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
3 kašika
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 glavica
Crveni luk
70 g
parmezan
1 l
mlijeko
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 komad
lepine
70 g
parmezan
1/2 kašičica
paprika
1/2 kašičica
vegeta
300 g
Špinat
2 konzerva
tunjevina
180 g
tjestenina
Tjestenina sa špinatom i tunjevinom
  1. Na zagrijanom ulju propržite luk, pa dodajte brašno i kuhajte 1 minutu uz konstantno miješanje. Postepeno dodajite mlijeko i kuhajte dok se smjesa blago ne zgusne, oko 3 minute. Dodajte sol i biber, pa ostaviet da se smjesa blago ohladi.
  2. Parmezan, vegetu i pahuljice paprike izmiksasjte u procesoru za hranu.
  3. Pola te mješavine pomiješajte sa špinatom, tunjevinom i pola pripremljenog sosa.
  4. Svaku školjku napunite sa 2 kašike ove smjese, pa ih poredajte u pleh za pečenje.
  5. Prelijte ih preostalim sosom i mješavinom parmezana i drugih sastojaka.
  6. Pecite u rerni na 200 °C oko 20 minuta.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*