Tjestenina sa tunjevinom i ljutim papričicama

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Tjestenina sa tunjevinom i ljutim papričicama

Sastojci

Tjestenina:
300 grama
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
125 mililitara
Limun:
2 komada
Tunjevina:
700 grama
Vlasac:
3 komada
Ljuta papričica:
2 komada
Bosiljak:
Po želji

Instrukcije

  1. Stavite ulje u veću tavu, zatim tanko oguljenu koru od limuna.

  2. Ostavite smjesu na laganu vatru i kuhajte nekoliko minuta uz povremeno miješanje.

  3. Izvadite limunovu koru i zadržite ulje.

  4. Tunjevinu premažite jednim dijelom limunovog ulja i ispržite.

  5. Na preostalom ulju ispržite vlasac.

  6. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, procijedite, a zatim je pomiješajte sa tunjevinom, bosiljkom, limunovim sokom i ljutom papričicom.

  7. Poslužite toplu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.