Tjestenina sa tunjevinom i ljutim papričicama

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
300 g
tjestenina
125 ml
ekstra djevičansko maslinovo ulje
2 komad
limun
700 g
tunjevina
3 komad
vlasac
2 komad
ljuta papričica
1 po potrebi
Bosiljak
Tjestenina sa tunjevinom i ljutim papričicama
  1. Stavite ulje u veću tavu, zatim tanko oguljenu koru od limuna.
  2. Ostavite smjesu na laganu vatru i kuhajte nekoliko minuta uz povremeno miješanje.
  3. Izvadite limunovu koru i zadržite ulje.
  4. Tunjevinu premažite jednim dijelom limunovog ulja i ispržite.
  5. Na preostalom ulju ispržite vlasac.
  6. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, procijedite, a zatim je pomiješajte sa tunjevinom, bosiljkom, limunovim sokom i ljutom papričicom.
  7. Poslužite toplu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*