Tjestenina u sosu od gljiva i parmezana

Sastojci
Instrukcije
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, pa procijedite.
U tavu stavite ulje i maslac.
Nakon što se maslac istopi dodajte praziluk, bijeli luk i pola pripremljenog peršuna.
Miješajte 1 minut na laganoj vatri.
Dodajte gljive i kuhajte uz povremeno miješanje dok ne omekšaju.
Ulijte bijelo vino i ostavite da kuha smjesa dok vino ne ispari.
Dodajte pavlaku, sol i biber, pa kuhajte 2 minute dok se sos ne zgusne.
Pomiješajte sos od gljiva, preostali peršun i pola parmezana sa tjesteninom.
Stavite u tanjire za posluživanje, pa pospite preostalim parmezanom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.