Tjestenina u sosu od gljiva i parmezana

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
375 g
rezanci
1 kašika
Maslinovo ulje
20 g
Maslac
1 glavica
praziluk
2 češanj
Bijeli luk
75 g
peršun
350 g
gljive
80 ml
bijelo vino
125 ml
pavlaka
40 g
parmezan
Tjestenina u sosu od gljiva i parmezana
  1. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, pa procijedite.
  2. U tavu stavite ulje i maslac.
  3. Nakon što se maslac istopi dodajte praziluk, bijeli luk i pola pripremljenog peršuna.
  4. Miješajte 1 minut na laganoj vatri.
  5. Dodajte gljive i kuhajte uz povremeno miješanje dok ne omekšaju.
  6. Ulijte bijelo vino i ostavite da kuha smjesa dok vino ne ispari.
  7. Dodajte pavlaku, sol i biber, pa kuhajte 2 minute dok se sos ne zgusne.
  8. Pomiješajte sos od gljiva, preostali peršun i pola parmezana sa tjesteninom.
  9. Stavite u tanjire za posluživanje, pa pospite preostalim parmezanom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*