Tjestenina u neodoljivom umaku od piletine i gljiva

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
peršun
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
Sol
450 g
tjestenina
350 g
artičoke
350 g
gljive
360 g
brašno
8 komad
Pileći fileti
400 g
Maslac
120 ml
pavlaka
60 ml
voda
120 ml
sok od limuna
180 g
kuhana panceta
Tjestenina u neodoljivom umaku od piletine i gljiva
  1. U šerpi, na umjerenoj temperaturi zagrijati limunov sok i vodu.
  2. Kada tečnost proključa dodati pavlaku i kuhati 3 do 4 minute, dok se smjesa ne zgusne.
  3. Polahko umiješati maslac, dodat sol i biber, pa ostaviti na stranu.
  4. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi i ocijediti.
  5. Zagrijati kašikicu ulja i 2 kašikice maslaca u većoj tavi.
  6. Uvaljati piletinu u brašno pomiješano sa malo soli i bibera, pa peći na zagrijanom ulju i maslacu, dok ne dobije smeđkastu boju s obje strane.
  7. Izvaditi piletinu iz tave, pa dodati pancetu, gljive i artičoke.
  8. Nakon što se ova mješavina skuha, ponovo dodati piletinu u tavu i ½ sosa od maslaca i limuna.
  9. Pri posluživanju staviti na svaki tanjir skuhanu tjesteninu, preliti mješavinom od piletine i svakoj porciji dodati malo preostalog sosa od maslaca i limuna.
  10. Jelo dekorisati svježim listovima peršuna.

1 komentar

  1. STJEPAN rekao na Oktobar 28, 2012 Komentariši

    Poštovani, volim i znam kuhati. Ali sada imam zdrastveni problema pa se ne mogu adekvatno posvetiti tome poslu, pozdrav

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*