Tjestenina u sosu od paradajza i govedine

Sastojci
Instrukcije
Na vrhu svakog paradajza nožem ucrtajte x, zatim svaki pojedinačno stavljajte u posudu sa ključalom vodom.
Zadržite 20 sekundi, zatim izvadite iz vrele vode, pa prebacite paradajz u hladnu vodu i nakon toga ogulite.
Sitno isjeckajte oguljen paradajz, crveni, bijeli luk i celer.
Govedinu također sitno isjeckajte.
U većoj tavi, na zagrijanom ulju pržite crveni luk, celer i govedinu 4-5 minuta uz konstantno miješanje.
Dodajte bijeli luk, smanjite temeperaturu i pržite još 1 minutu.
umiješajte paradajz, sol, čili i druge začine po želji, pa nastavite kuhanje 15 minuta uz povremeno miješanje.
Sos bi trebao biti gust.
Tjesteninu skuhajte po uputstvu s ambalaže, prelijte je pripremljenim sosom i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.