Tjestenina u sosu od paradajza i govedine
Kategorije: Pasta
- Na vrhu svakog paradajza nožem ucrtajte x, zatim svaki pojedinačno stavljajte u posudu sa ključalom vodom.
- Zadržite 20 sekundi, zatim izvadite iz vrele vode, pa prebacite paradajz u hladnu vodu i nakon toga ogulite.
- Sitno isjeckajte oguljen paradajz, crveni, bijeli luk i celer.
- Govedinu također sitno isjeckajte.
- U većoj tavi, na zagrijanom ulju pržite crveni luk, celer i govedinu 4-5 minuta uz konstantno miješanje.
- Dodajte bijeli luk, smanjite temeperaturu i pržite još 1 minutu.
- umiješajte paradajz, sol, čili i druge začine po želji, pa nastavite kuhanje 15 minuta uz povremeno miješanje.
- Sos bi trebao biti gust.
- Tjesteninu skuhajte po uputstvu s ambalaže, prelijte je pripremljenim sosom i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!