Tjestenina u sosu od paradajza i govedine

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Tjestenina u sosu od paradajza i govedine

Sastojci

Govedina:
120 grama
Crveni luk:
1 glavica
Celer:
1 komad
Bijeli luk:
2 češnja
Paradajz:
900 grama
Sol:
3/4 kašičice
Chilli:
1/4 kašičice
Tjestenina:
450 grama
Parmezan:
Po želji

Instrukcije

  1. Na vrhu svakog paradajza nožem ucrtajte x, zatim svaki pojedinačno stavljajte u posudu sa ključalom vodom.

  2. Zadržite 20 sekundi, zatim izvadite iz vrele vode, pa prebacite paradajz u hladnu vodu i nakon toga ogulite.

  3. Sitno isjeckajte oguljen paradajz, crveni, bijeli luk i celer.

  4. Govedinu također sitno isjeckajte.

  5. U većoj tavi, na zagrijanom ulju pržite crveni luk, celer i govedinu 4-5 minuta uz konstantno miješanje.

  6. Dodajte bijeli luk, smanjite temeperaturu i pržite još 1 minutu.

  7. umiješajte paradajz, sol, čili i druge začine po želji, pa nastavite kuhanje 15 minuta uz povremeno miješanje.

  8. Sos bi trebao biti gust.

  9. Tjesteninu skuhajte po uputstvu s ambalaže, prelijte je pripremljenim sosom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.