Tjestenina u sosu od paradajza i govedine

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
120 g
govedina
1 glavica
Crveni luk
1 komad
celer
2 češanj
Bijeli luk
900 g
paradajz
3/4 kašičica
Sol
1/4 kašičica
chilli
450 g
tjestenina
1 po potrebi
parmezan
Tjestenina u sosu od paradajza i govedine
  1. Na vrhu svakog paradajza nožem ucrtajte x, zatim svaki pojedinačno stavljajte u posudu sa ključalom vodom.
  2. Zadržite 20 sekundi, zatim izvadite iz vrele vode, pa prebacite paradajz u hladnu vodu i nakon toga ogulite.
  3. Sitno isjeckajte oguljen paradajz, crveni, bijeli luk i celer.
  4. Govedinu također sitno isjeckajte.
  5. U većoj tavi, na zagrijanom ulju pržite crveni luk, celer i govedinu 4-5 minuta uz konstantno miješanje.
  6. Dodajte bijeli luk, smanjite temeperaturu i pržite još 1 minutu.
  7. umiješajte paradajz, sol, čili i druge začine po želji, pa nastavite kuhanje 15 minuta uz povremeno miješanje.
  8. Sos bi trebao biti gust.
  9. Tjesteninu skuhajte po uputstvu s ambalaže, prelijte je pripremljenim sosom i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*