- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 25 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 4.12.2012
- 1 šolja
- vrhnje za kuhanje
- 1/4 šolja
- maslo
- 1/4 šolja
- bijelo vino
- 1/4 šolja
- propržene pinjole
- 1 kašika
- kopar
- 1 prstohvat
- Sol
- 1 prstohvat
- Biber
- 200 g
- tjestenina
- 1/4 šolja
- brašno

- Rastopite maslo u loncu na srednjoj temperaturi.
- Dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Postepeno dodajite vrhnje i bijelo vino, uz konstantno miješanje.
- Dodajte kopar, pinjole, sol i biber i nastavite miješanje dok ne dobijete kremast umak.
- Skuhajte tjesteninu.
- Prelijte umak preko testenine i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!