Tjestenina u umaku od pinjola

Kategorije:

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 šolja
vrhnje za kuhanje
1/4 šolja
maslo
1/4 šolja
bijelo vino
1/4 šolja
propržene pinjole
1 kašika
kopar
1 prstohvat
Sol
1 prstohvat
Biber
200 g
tjestenina
1/4 šolja
brašno
Tjestenina u umaku od pinjola
  1. Rastopite maslo u loncu na srednjoj temperaturi.
  2. Dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Postepeno dodajite vrhnje i bijelo vino, uz konstantno miješanje.
  4. Dodajte kopar, pinjole, sol i biber i nastavite miješanje dok ne dobijete kremast umak.
  5. Skuhajte tjesteninu.
  6. Prelijte umak preko testenine i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*