Tjestenina u umaku sa piletinom i škampima
Sastojci
Instrukcije
Skuhajte tjesteninu slijedeći uputstva na ambalaži.
Zagrijte ulje u tavi, dodajte bijeli luk, škampe i piletinu. Kuhajte dok piletina ne dobije smeđu boju.
U zdjeli pomiješajte brašno, mlijeko, sherry i parmezan a zatim dodajte u tavu s piletinom i dovedite smjesu do ključanja, uz konstantno miješanje.
Dodajte papriku, paradajz i grašak.
Smanjite temperaturu i kuhajte još 5 minuta.
Začinite sa soli i biberom pa poslužite uz kuhanu tjesteninu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.