Tjestenina u umaku sa piletinom i škampima

Kategorije:

Vrijeme pripreme
6 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
300 g
tjestenina
10 komad
škampi
200 g
fileti
1/4 šolja
parmezan
4 komad
paradajz
1/2 šolja
grašak
2 češanj
Bijeli luk
2 kašika
Maslinovo ulje
2 1/2 kašičica
brašno
2 šolja
mlijeko
2 kašika
sherry
1/2 kašičica
ljuta paprika
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Tjestenina u umaku sa piletinom i škampima
  1. Skuhajte tjesteninu slijedeći uputstva na ambalaži.
  2. Zagrijte ulje u tavi, dodajte bijeli luk, škampe i piletinu. Kuhajte dok piletina ne dobije smeđu boju.
  3. U zdjeli pomiješajte brašno, mlijeko, sherry i parmezan a zatim dodajte u tavu s piletinom i dovedite smjesu do ključanja, uz konstantno miješanje.
  4. Dodajte papriku, paradajz i grašak.
  5. Smanjite temperaturu i kuhajte još 5 minuta.
  6. Začinite sa soli i biberom pa poslužite uz kuhanu tjesteninu.

1 komentar

  1. Sara rara rekao na Juni 18, 2011 Komentariši

    JAKOOO fino probala sam , odlično je. probajte i vi 🙂

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*