Tjestenina u umaku sa piletinom i škampima

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 6 minuta
Tjestenina u umaku sa piletinom i škampima

Sastojci

Tjestenina:
300 grama
Škampi:
10 komada
Fileti:
200 grama
Parmezan:
1/4 šolje
Paradajz:
4 komada
Grašak:
1/2 šolje
Bijeli luk:
2 češnja
Maslinovo ulje:
2 kašike
Brašno:
5/2 kasicica
Mlijeko:
2 šolje
Sherry:
2 kašike
Ljuta paprika:
1/2 kašičice
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Skuhajte tjesteninu slijedeći uputstva na ambalaži.

  2. Zagrijte ulje u tavi, dodajte bijeli luk, škampe i piletinu. Kuhajte dok piletina ne dobije smeđu boju.

  3. U zdjeli pomiješajte brašno, mlijeko, sherry i parmezan a zatim dodajte u tavu s piletinom i dovedite smjesu do ključanja, uz konstantno miješanje.

  4. Dodajte papriku, paradajz i grašak.

  5. Smanjite temperaturu i kuhajte još 5 minuta.

  6. Začinite sa soli i biberom pa poslužite uz kuhanu tjesteninu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.