Topla pileća salata sa povrćem i tjesteninom
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 20 minuta

Sastojci
Mladi luk:
3 glavice
Crvena paprika:
1 komad
Mrkve:
1 komad
Peršun:
2 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Limun:
1/2 komada
Soja sos:
2 kašičice
Chilli:
1 kašičica
Đumbir:
1/4 kašičice
Pileći fileti:
2 komada
Ulje:
2 kašike
Sol:
1/2 kašičice
Tjestenina:
200 grama
Instrukcije
Izrežite luk, papriku i mrkvu.
Bijeli luk sitno isjeckajte, pa pomiješajte sa čilijem, iscijeđenim limunovim sokom i soja sosom.
Pileća prsa isjeckajte i propržite na zagrijanom ulju.
Dodajte isjeckano povrće i pržite 20-ak minuta uz povremeno miješanje.
Umiješajte pripremljeni sos i peršun, pa kuhajte još 5-6 minuta.
Tjesteninu skuhajte po uputstvu s vrećice i poslužite uz toplu salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.