Topla pileća salata sa povrćem i tjesteninom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 20 minuta
Topla pileća salata sa povrćem i tjesteninom

Sastojci

Mladi luk:
3 glavice
Crvena paprika:
1 komad
Mrkve:
1 komad
Peršun:
2 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Limun:
1/2 komada
Soja sos:
2 kašičice
Chilli:
1 kašičica
Đumbir:
1/4 kašičice
Pileći fileti:
2 komada
Ulje:
2 kašike
Sol:
1/2 kašičice
Tjestenina:
200 grama

Instrukcije

  1. Izrežite luk, papriku i mrkvu.

  2. Bijeli luk sitno isjeckajte, pa pomiješajte sa čilijem, iscijeđenim limunovim sokom i soja sosom.

  3. Pileća prsa isjeckajte i propržite na zagrijanom ulju.

  4. Dodajte isjeckano povrće i pržite 20-ak minuta uz povremeno miješanje.

  5. Umiješajte pripremljeni sos i peršun, pa kuhajte još 5-6 minuta.

  6. Tjesteninu skuhajte po uputstvu s vrećice i poslužite uz toplu salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.