Topli kakao

Služi: 1 osobuKuhanje: 5 minutaPriprema: 2 minuta
Topli kakao

Sastojci

Šećer:
1 šolja
Kakao:
3/10 šolje
Sol:
1/4 kašičice
Mlijeko:
8 šolja
Voda:
3/4 šolje
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
2 kašičice

Instrukcije

  1. U loncu pomiješajte vodu, mlijeko, šećer, kakao i sol.

  2. Dobro zagrijte pa skinite s vatre.

  3. Umiješajte ekstrakt vanilije, prespite u čaše za posluživanje i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.