Toplo kuhano vino

Kategorije:

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
1/2 šolja
suho crno vino
225 g
Šećer
3 komad
smokve
1 komad
Granny Smith jabuka
1 komad
narandža
1 komad
cimet
1 komad
vanilla štapić
3 komad
Bijeli luk
5 kašika
rakija
Toplo kuhano vino
  1. Dodajte vino, šećer, smokve, jabuke, narandže, cimet, vanilla štapiće i bijeli luk u veliku posudu za kuhanje na većoj temperaturi.
  2. Lagano dok ključa promiješajte. Kuhajte 12 minuta ili dok se smjesa ne zgusne.
  3. Skinite s toplote, dodajte rakiju i pokrijte. Ostavite 10 minuta dok ne dobije aromu.
  4. Procijedite i naspite u čaše za posluživanje.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*