3 jaja mikserom umutiti sa 3 kašike šećera, zatim dodati 6 kašika oraha i 1 kašiku brašna, pa polahko, kašikom izmiješati.
Smjesu preliti u okrugli pleh za pečenje i peći 30 minuta na 180 °C.
200 gr margarina umutiti sa 200 gr šećera u prahu.
Odvojiti 4 žumanjka od bjelanjaka, pa ih dodavati jedan po jedan u margarin, uz neprestano miješanje.
Istopljenu, ohlađenu bijelu čokoladu umiješati u ovu smjesu.
200 gr mljevenih oraha pomiješati sa 2 kašike šećera, istopljenom crnom čokoladom i sokom od narandže.
Od ove smjese napraviti kuglice veličine oraha.
Osam kašika šećera karamelizirati.
Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg sa 6 kašika šećera, pa uz neprestano miješanje dodavati postepeno karamel.
Preko ispečene i ohlađene kore premazati fil od bijele čokolade, zatim poredati kuglice od oraha, lagano ih pritisnuti rukom, pa preko njih premazati snijeg od bjelanjaka.
Tortu ukrasiti ribanom bijelom čokoladom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!