Torta od jabuka i oraha
Sastojci
Instrukcije
Pomiješajte brašno, cimet, sodu bikarbonu i obje vrste šećera.
Dodajte ulje, jaja i naribane jabuke, pa sve umutite.
Kada izjednačite smjesu umiješajte isjeckane orahe.
Rasporedite smjesu u dva okrugla kalupa za torte omjera 20 cm.
Pecite 45 minuta na 150 °C.
U posebnoj posudi pomiješajte melasu, smeđi šećer i sir, pa sve izmiksajte.
Kada se ohlade kore, prvu premažite ½ fila, preklopite drugom i premažite cijelu tortu.
Ostavite najmanje 1 h u frižider, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.