Torta od kikirikija
Kategorije: Torte
- Brašno, prašak za pecivo i sol sjedinite u jednoj od vaših posuda za kuhanje.
- U posebnoj posudi umutite šećer, 100 gr maslaca i 100 gr kikiriki maslaca.
- Dodajite jedno po jedno jaje u smjesu od maslaca uz konstantno miksanje.
- Naizmjenično dodajite brašno i 160 ml mlijeka, pa mutite dok se ne dobije ujednačena smjesa.
- Rasporedite smjesu u dva okrugla pleha za pečenje, pa pecite 25 do 30 minuta u rerni zagrijanoj na 200 °C.
- U međuvremenu napravite fil.
- Umutite 170 gr kikiriki maslaca sa 240 gr kremastog sira, 200 gr šećera u prahu i 60 ml mlijeka.
- Ohlađene kore stavite jednu preko druge, a između njih premažite jedan dio fila.
- Drugu koru premažite preostalim filom.
- Tortu prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite sa nekoliko kockica izlomljene čokolade i kikirikijem.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!