Torta od kikirikija

Kategorije:

Vrijeme pripreme
40 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
2 komad
Jaja
1 po potrebi
kikiriki
200 g
šećer u prahu
1 komad
čokolada za kuhanje
220 ml
mlijeko
240 g
kremasti sir
280 g
kikiriki masalac
100 g
Maslac
250 g
Šećer
1 kašičica
Sol
1 pakovanje
prašak za pecivo
450 g
brašno
2 kašičica
ekstarkt vanilije
Torta od kikirikija
  1. Brašno, prašak za pecivo i sol sjedinite u jednoj od vaših posuda za kuhanje.
  2. U posebnoj posudi umutite šećer, 100 gr maslaca i 100 gr kikiriki maslaca.
  3. Dodajite jedno po jedno jaje u smjesu od maslaca uz konstantno miksanje.
  4. Naizmjenično dodajite brašno i 160 ml mlijeka, pa mutite dok se ne dobije ujednačena smjesa.
  5. Rasporedite smjesu u dva okrugla pleha za pečenje, pa pecite 25 do 30 minuta u rerni zagrijanoj na 200 °C.
  6. U međuvremenu napravite fil.
  7. Umutite 170 gr kikiriki maslaca sa 240 gr kremastog sira, 200 gr šećera u prahu i 60 ml mlijeka.
  8. Ohlađene kore stavite jednu preko druge, a između njih premažite jedan dio fila.
  9. Drugu koru premažite preostalim filom.
  10. Tortu prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite sa nekoliko kockica izlomljene čokolade i kikirikijem.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*