Torta od kokosa

Kategorije:

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
90 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
8 komad
Jaja
500 g
Šećer
250 g
kokos
200 g
margarin
6 kašika
brašno
1/2 komad
limun
1 pakovanje
šlag krema od vanilije
Torta od kokosa
  1. Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka.
  2. Posebno umutiti bjelanjke u čvrsti snijeg uz postepeno dodavanje šećera (250 gr) pa iscijediti sok od ½ limuna.
  3. U ovu smjesu dodati kokosovo brašno (200 gr) i polahko umiješati.
  4. Smjesu podijeliti na tri dijela i svaku koru peći po 20 minuta na 180° C.
  5. Sjediniti žumanjke sa 250 gr šećera i miješati na pari dok se smjesa ne zgusne.
  6. Kada se ohladi, u ovu smjesu dodati 200 gr margarina i umutiti mikserom.
  7. Šlag kremu pripremiti po uputama s vrećice.
  8. Kada se ispečene kore ohlade, redati ih jednu na drugu, a između njih premazati fil s margarinom i jajima.
  9. Cijelu tortu premazati šlag kremom od vanilije i posuti preostalim kokosovim brašnom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*