Torta od kokosa
Kategorije: Torte
- Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka.
- Posebno umutiti bjelanjke u čvrsti snijeg uz postepeno dodavanje šećera (250 gr) pa iscijediti sok od ½ limuna.
- U ovu smjesu dodati kokosovo brašno (200 gr) i polahko umiješati.
- Smjesu podijeliti na tri dijela i svaku koru peći po 20 minuta na 180° C.
- Sjediniti žumanjke sa 250 gr šećera i miješati na pari dok se smjesa ne zgusne.
- Kada se ohladi, u ovu smjesu dodati 200 gr margarina i umutiti mikserom.
- Šlag kremu pripremiti po uputama s vrećice.
- Kada se ispečene kore ohlade, redati ih jednu na drugu, a između njih premazati fil s margarinom i jajima.
- Cijelu tortu premazati šlag kremom od vanilije i posuti preostalim kokosovim brašnom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!