U posebnoj posudi pomiješati brašno, 90 gr šećera, prašak za pecivo i sol.
Dodati 60 gr margarina, pa mikserom, na smanjenoj brzini mutiti smjesu.
Postepeno dodavati mješavinu s mlijekom i mutiti dok se ne izjednači smjesa.
Staviti je u pleh za pečenje premazan uljem i peći 30 do 40 minuta na 170 °C.
100 gr šećera, limunovu koru, iscijeđen limunov sok i jaja sjediniti, staviti posudu u kojoj se ovi sastojci nalaze na paru i kuhati uz konstantno miješanje dok se šećer ne istopi, a smjesa postane gusta.
Skinuti smjesu s vatre, staviti je u blender i miksati nekoliko minuta.
Kada se ohladi, postepeno dodavati margarin i nastaviti miksanje.
Kada se dobije fina krema, ostaviti je u frižider.
Istopljenu bijelu čokoladu pomiješati sa slatkim vrhnjem i ostaviti također u frižider.
Koru prerezati na tri dijela.
Prvu premazati filom do bijele čokolade, zatim posuti jagode, staviti drugu koru i ponoviti postupak.
Na posljednju koru premazati kremu od limuna, pa ostaviti tortu u frižider da se ohladi.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!