Torta sa jaffa keksom i piškotama

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 45 minuta
Torta sa jaffa keksom i piškotama

Sastojci

Šećer:
600 grama
Brašno:
4 kašike
Ulje:
3 kašike
Mljeveni orasi:
7 kašika
Kakao:
1 kašika
Jaja:
6 komada
Prašak za pecivo:
1 pakovanje
Gustin:
1 kašika
Puding od vanilije:
4 pakovanja
Margarin:
250 grama
Mljeveni keks:
150 grama
Istopljena čokolada:
150 grama
Slatko vrhnje:
1/2 litra
Jaffa keks:
3 pakovanja
Piškote:
210 grama
Fanta narandža:
1 konzerva
Mlijeko:
1 litar

Instrukcije

  1. U jednoj posudi mikserom umutite 6 kašika šećera i 6 jaja.

  2. Dodajte brašno, prašak za pecivo, ulje, kakao i mljevene orahe, pa izjednačite smjesu.

  3. Prelijte u četvrtasti pleh dimenzija 24x40 cm i pecite u rerni na 200°C 20-ak minuta.

  4. U posebnoj posudi pomiješajte 400 gr šećera, gustin i pudding.

  5. Dodajte malo mlijeka, kako biste dobili glatku masu, bez grudvica.

  6. Ovu smjesu prelijte u ključalo mlijeko.

  7. Miješajte dok ne dobijete glatku, gustu i ujednačenu masu.

  8. Kada se ova smjesa potpuno ohladi, dodajte margarin i mikserom umutite.

  9. Kremu podijelite na 3 jednaka dijela.

  10. U jedan stavite mljeveni keks, u drugi istopljenu čokoladu, a treći ostavite kakav jeste.

  11. Koru malo poprskajte fantom, pa je premažite kremom sa keksom.

  12. Preko nje složite jaffa kekse (čokoladni dio okrenite prema dolje), koje ste prethodno malo potopili u mlijeko.

  13. Preko jaffe premažite fil sa čokoladom, a zatim složite piškote malo potopljene u fantu.

  14. Preko piškota premažite žutu kremu.

  15. Tortu premažite umućenim šlagom ili slatkim vrhnjem

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.