Torta sa jaffa keksom i piškotama

Kategorije:

Vrijeme pripreme
45 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
600 g
Šećer
4 kašika
brašno
3 kašika
ulje
7 kašika
mljeveni orasi
1 kašika
kakao
6 komad
Jaja
1 pakovanje
prašak za pecivo
1 kašika
gustin
4 pakovanje
puding od vanilije
250 g
margarin
150 g
mljeveni keks
150 g
istopljena čokolada
1/2 l
slatko vrhnje
3 pakovanje
jaffa keks
209 g
piškote
1 konzerva
fanta narandža
1 1/2 l
mlijeko
Torta sa jaffa keksom i piškotama
  1. U jednoj posudi mikserom umutite 6 kašika šećera i 6 jaja.
  2. Dodajte brašno, prašak za pecivo, ulje, kakao i mljevene orahe, pa izjednačite smjesu.
  3. Prelijte u četvrtasti pleh dimenzija 24x40 cm i pecite u rerni na 200 °C 20-ak minuta.
  4. U posebnoj posudi pomiješajte 400 gr šećera, gustin i pudding.
  5. Dodajte malo mlijeka, kako biste dobili glatku masu, bez grudvica.
  6. Ovu smjesu prelijte u ključalo mlijeko.
  7. Miješajte dok ne dobijete glatku, gustu i ujednačenu masu.
  8. Kada se ova smjesa potpuno ohladi, dodajte margarin i mikserom umutite.
  9. Kremu podijelite na 3 jednaka dijela.
  10. U jedan stavite mljeveni keks, u drugi istopljenu čokoladu, a treći ostavite kakav jeste.
  11. Koru malo poprskajte fantom, pa je premažite kremom sa keksom.
  12. Preko nje složite jaffa kekse (čokoladni dio okrenite prema dolje), koje ste prethodno malo potopili u mlijeko.
  13. Preko jaffe premažite fil sa čokoladom, a zatim složite piškote malo potopljene u fantu.
  14. Preko piškota premažite žutu kremu.
  15. Tortu premažite umućenim šlagom ili slatkim vrhnjem

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*