Torta sa jaffa keksom i piškotama
Kategorije: Torte
- U jednoj posudi mikserom umutite 6 kašika šećera i 6 jaja.
- Dodajte brašno, prašak za pecivo, ulje, kakao i mljevene orahe, pa izjednačite smjesu.
- Prelijte u četvrtasti pleh dimenzija 24x40 cm i pecite u rerni na 200 °C 20-ak minuta.
- U posebnoj posudi pomiješajte 400 gr šećera, gustin i pudding.
- Dodajte malo mlijeka, kako biste dobili glatku masu, bez grudvica.
- Ovu smjesu prelijte u ključalo mlijeko.
- Miješajte dok ne dobijete glatku, gustu i ujednačenu masu.
- Kada se ova smjesa potpuno ohladi, dodajte margarin i mikserom umutite.
- Kremu podijelite na 3 jednaka dijela.
- U jedan stavite mljeveni keks, u drugi istopljenu čokoladu, a treći ostavite kakav jeste.
- Koru malo poprskajte fantom, pa je premažite kremom sa keksom.
- Preko nje složite jaffa kekse (čokoladni dio okrenite prema dolje), koje ste prethodno malo potopili u mlijeko.
- Preko jaffe premažite fil sa čokoladom, a zatim složite piškote malo potopljene u fantu.
- Preko piškota premažite žutu kremu.
- Tortu premažite umućenim šlagom ili slatkim vrhnjem
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!