Torta sa kompotom

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 10 minuta
Torta sa kompotom

Sastojci

Maslac:
240 grama
Šećer u prahu:
220 grama
Ekstarkt vanilije:
1 kašika
Žumanca:
6 komada
Glatko tijesto:
375 grama
Kompot od svježeg voća:
Po želji

Instrukcije

  1. Umutite maslac i šećer pomoću el. miksera dok ne dobijete vrlo blijedu i svijetlu kremu.

  2. Dodajte vaniliju i žumanjke pa mutite. Zatim dodajte brašno i 1/2 kašičice soli i miješajte.

  3. Stavite smjesu u 30 cm visoki kalup za pečenje torte. Ostavite u frižideru 30 minuta.

  4. Prethodno zagrijte pećnicu na 180 °C. Izvadite tortu iz frižidera. Umutite preostalo jaje i premažite tortu a zatim tortu pecite 45 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

  5. Sačekajte da se ohladi i izvadite iz kalupa. Poslužite uz kompot od svježeg voća.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.