Torta sa šumskim voćem
Sastojci
Instrukcije
Prethodno zagrijte pećnicu na 160 °C. Pomastite kalup za koru torte s uljem.
Šećer i maslac stavite u zdjelu te ih umutite pomoću el. miksera dok ne dobijete kremu. Postepeno dodajite jaja i mutite. Dodajte prosijano brašno i mlijeko.
Stavite voće u zdjelu i gnječite ih uz pomoć kašike a zatim dodajte u smjesu. Kašikom prebacite smjesu u kalup za pečenje a nožem izravnajte površinu.
Pecite 1 sat. Izvadite iz kalupa da se potpuno ohladi. Izrežite i poslužite uz dodatno šumsko voće.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.