Torta sa šumskim voćem

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 15 minuta
Torta sa šumskim voćem

Sastojci

Maslac:
250 grama
Šećer u prahu:
5/4 soljica
Jaja:
4 komada
Samorastuće brašno:
9/4 solja
Mlijeko:
1 šolja
Šumsko voče:
300 grama
Vrhnje za kuhanje:
Po želji
Šumsko voče:
Po želji

Instrukcije

  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 160 °C. Pomastite kalup za koru torte s uljem.

  2. Šećer i maslac stavite u zdjelu te ih umutite pomoću el. miksera dok ne dobijete kremu. Postepeno dodajite jaja i mutite. Dodajte prosijano brašno i mlijeko.

  3. Stavite voće u zdjelu i gnječite ih uz pomoć kašike a zatim dodajte u smjesu. Kašikom prebacite smjesu u kalup za pečenje a nožem izravnajte površinu.

  4. Pecite 1 sat. Izvadite iz kalupa da se potpuno ohladi. Izrežite i poslužite uz dodatno šumsko voće.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.