Torta za sve prilike

Sastojci
Instrukcije
- Da biste napravili koru, potrebno je najprije odvojiti 5 žumanjaka od bjelanjaka. 
- Žumanjke ostaviti za fil, a bjelanjke umutiti u pjenu, uz postepeno dodavanje 5 kašika šećera . 
- Kada dobijete bijelu, čvrstu pjenu, dodajte 7 kašika mljevenih oraha i 4 kašike brašna, pa sve izmiješajte kašikom. 
- Ovu smjesu prelijte u pleh obložen papirom za pečenje dimenzija 33×25 cm i pecite 15 minuta na 200 °C. 
- Na isti način napravite još dvije kore. 
- 15 žumanjaka umutite u pjenastu masu sa 20 kašika šećera, a zatim dodajte 15 kašika brašna i malo mlijeka od pripremljenog jednog litra. 
- Preostalo mlijeko stavite na vatru i kada počne da ključa, smanjite temperaaturu i polahko sipajte smjesu od žumanjaka u mlijeko. 
- Miješajte konstantno smjesu dok se ne zgusne, pa skinite s vatre. 
- Kada se fil potpuno ohladi, dodajte margarin i mikserom umutite. 
- Nakon što sjedinite smjesu, podijelite ju na tri dijela. 
- U jedan stavite orahe, u drugi istopljenu crnu čokoladu, a u treći istopljenu bijelu čokoladu. 
- Prvu koru premažite crnim filom, drugu bijelim, a treću filom od oraha. 
- Šlag umutite po uputstvu s vrećice i premažite cijelu tortu. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.