Torta za sve prilike
Kategorije: Torte

- Da biste napravili koru, potrebno je najprije odvojiti 5 žumanjaka od bjelanjaka.
- Žumanjke ostaviti za fil, a bjelanjke umutiti u pjenu, uz postepeno dodavanje 5 kašika šećera .
- Kada dobijete bijelu, čvrstu pjenu, dodajte 7 kašika mljevenih oraha i 4 kašike brašna, pa sve izmiješajte kašikom.
- Ovu smjesu prelijte u pleh obložen papirom za pečenje dimenzija 33×25 cm i pecite 15 minuta na 200 °C.
- Na isti način napravite još dvije kore.
- 15 žumanjaka umutite u pjenastu masu sa 20 kašika šećera, a zatim dodajte 15 kašika brašna i malo mlijeka od pripremljenog jednog litra.
- Preostalo mlijeko stavite na vatru i kada počne da ključa, smanjite temperaaturu i polahko sipajte smjesu od žumanjaka u mlijeko.
- Miješajte konstantno smjesu dok se ne zgusne, pa skinite s vatre.
- Kada se fil potpuno ohladi, dodajte margarin i mikserom umutite.
- Nakon što sjedinite smjesu, podijelite ju na tri dijela.
- U jedan stavite orahe, u drugi istopljenu crnu čokoladu, a u treći istopljenu bijelu čokoladu.
- Prvu koru premažite crnim filom, drugu bijelim, a treću filom od oraha.
- Šlag umutite po uputstvu s vrećice i premažite cijelu tortu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!