Torteline u sosu od paradajza i špinata

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
350 g
torteline od sira
340 g
paradajz
250 g
Špinat
1/2 kašičica
Sol
1 1/2 kašičica
Bosiljak
1 kašičica
Bijeli luk
2 g
brašno
96 ml
mlijeko
96 ml
Vrhnje
65 g
parmezan
Torteline u sosu od paradajza i špinata
  1. U ključaloj, posoljenoj vodi skuhajte torteline.
  2. U posebnu šerpu stavite paradajz, špinat, sol, biber, bosiljak i bijeli luk, pa ostavite da kuha na umjerenoj temperaturi, miješajući smjesu dok se ne počnu javljati mjehurići.
  3. Brašno, mlijeko i vrhnje pomiješajte, pa zajedno s parmezanom stavite u šerpu s paradajzom i drugim sastojcima.
  4. Stavite na vatru i ostavite da krčka dok se ne zgusne.
  5. Torteline procijedite, stavite u pripremljeni sos, pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*