Tortelini u umaku od paradjza i špinata

Kategorije:

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
350 g
torteline od sira
250 g
paradajz
250 g
Špinat
1/2 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Biber
1 1/2 kašičica
Bosiljak
2 kašika
brašno
1 kašičica
Bijeli luk
95 ml
mlijeko
95 ml
Vrhnje
60 g
parmezan
Tortelini u umaku od paradjza i špinata
  1. Kuhajte tortelline u ključaloj vodi oko 10 minuta, dok ne omekšaju.
  2. U tavu stavite paradajz, isjeckani špinat, sol, biber, bosiljak i bijeli luk, pa kuhajte na umjerenoj temperaturi dok se ne pojave mjehurići.
  3. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, mlijeko i vrhnje, pa zajedno s parmezanom prelijte u tavu sa paradajzom i ostalim sastojcima.
  4. Torteline procijedite, sjedinite ih s ovim umakom, pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*