Tortelini u umaku od sira i povrća
Sastojci
Instrukcije
Torteline skuhajte u slanoj, ključaloj vodi.
U međuvremenu pomiješajte paradajz izrezan na kockice, crveni i bijeli luk, špinat, sol, biber, bosiljak i bijeli luk u prahu.
Stavite u tavu i na umjerenoj temperaturi miješajte dok se ne počnu stvarati mjehurići.
U posebnoj posudi pomiješajte brašno, mlijeko i pavlaku.
Pomiješajte ovu mješavinu sa parmezanom i smjesom od paradajz ai drugih sastojaka, pa ostavite da krčka na vatri dok se ne zgusne, oko 5 minute.
Torteline procijedite, stavite u posudu sa sosom, promiješajte i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.