Tortelini u umaku od sira i povrća

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Tortelini u umaku od sira i povrća

Sastojci

Toreteline sa sirom:
500 grama
Paradajz:
300 grama
Crveni luk:
1/2 glavice
Bijeli luk:
1 češanj
Špinat:
200 grama
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Bosiljak:
3/2 kasicica
Bijeli luk:
1 kašičica
Brašno:
2 kašike
Mlijeko:
150 mililitara
Vrhnje:
150 mililitara
Parmezan:
70 grama

Instrukcije

  1. Torteline skuhajte u slanoj, ključaloj vodi.

  2. U međuvremenu pomiješajte paradajz izrezan na kockice, crveni i bijeli luk, špinat, sol, biber, bosiljak i bijeli luk u prahu.

  3. Stavite u tavu i na umjerenoj temperaturi miješajte dok se ne počnu stvarati mjehurići.

  4. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, mlijeko i pavlaku.

  5. Pomiješajte ovu mješavinu sa parmezanom i smjesom od paradajz ai drugih sastojaka, pa ostavite da krčka na vatri dok se ne zgusne, oko 5 minute.

  6. Torteline procijedite, stavite u posudu sa sosom, promiješajte i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.