- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 15 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 26.4.2014
- 1 kašika
- Maslinovo ulje
- 4 češanj
- Bijeli luk
- 1 kašičica
- chilli
- 400 g
- paradajz u sosu
- 400 g
- konzervirani grah
- 500 ml
- pileći temeljac
- 300 g
- kukuruz
- 200 g
- tortilja čips
- 1 kašičica
- sok od limuna
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- U šerpi, na zagrijanom ulju propržite bijeli luk sa čilijem, oko 1 minut.
- Dodajte paradajz u sosu, grah, pileći temeljac, kukuruz, sol, biber i 200 ml vode.
- Nakon što smjesa proključa, smanjite temperaturu i ostavite da krčka.
- Dodajte tortilja čips i kuhajte dok ne omekša, oko 2 minute.
- Skinite s vatre, dodajte limunov sok, te dodatno sol i biber po želji.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!