Tortilje od faširanog mesa i kukuruza

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta
Tortilje od faširanog mesa i kukuruza

Sastojci

Mljevena govedina:
500 grama
Tortilje:
8 komada
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
2 češnja
Kukuruz:
200 grama
Paradajz sos:
500 mililitara
Peršun:
4 kašike

Instrukcije

  1. U tavi, na zagrijanom ulju propržiti crveni luk.

  2. Dodati meso i pržiti 10-15 minuta, dok ne dobije smeđu boju.

  3. Iscijediti masnoću iz tave, pa mesu dodati paradajz sos, bijeli luk, sol i biber.

  4. Sve izmiješati, pa kuhati još 10 minuta, dok se smjesa ne zgusne.

  5. Umiješati i smrznuti kukuruz, kuhati 2-3 minute, pa skinuti smjesu s vatre.

  6. Na tople tortilje staviti fil od mesa i kukuruza, posuti svježim peršunom, urolati i poslužiti.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.