- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 23.4.2012
- 500 g
- mljevena govedina
- 8 komad
- tortilje
- 1 glavica
- Crveni luk
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 200 g
- kukuruz
- 500 ml
- paradajz sos
- 4 kašika
- peršun

- U tavi, na zagrijanom ulju propržiti crveni luk.
- Dodati meso i pržiti 10-15 minuta, dok ne dobije smeđu boju.
- Iscijediti masnoću iz tave, pa mesu dodati paradajz sos, bijeli luk, sol i biber.
- Sve izmiješati, pa kuhati još 10 minuta, dok se smjesa ne zgusne.
- Umiješati i smrznuti kukuruz, kuhati 2-3 minute, pa skinuti smjesu s vatre.
- Na tople tortilje staviti fil od mesa i kukuruza, posuti svježim peršunom, urolati i poslužiti.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!