Tufahije

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Tufahije

Sastojci

Jabuke zlatni delišes:
4 komada
Šećer:
500 grama
Med:
100 grama
Mljeveni orah:
30 grama
Mljeveni badem:
30 grama
Mljeveni lješnjaci:
30 grama
Voda:
1 šolja
Grožđice:
Po želji

Instrukcije

  1. Stavite jabuke u hladnu vodu i ostavite da potamne.

  2. U loncu za kuhanje dodajte šećer, med, vodu i limunov sok.

  3. Kada prokuha dodajte jabuke i poklopite.

  4. Kada jabuke smekšaju izvadite da se ohlade (pazite da se jabuke na raspadnu).

  5. Zatim jabuke filujte s orasima, bademima i lješnjakom. Dodajte malo vode u kojoj su se jabuke kuhale.

  6. Servirajte u čaše za voćnu salatu i dekorišite sa šlagom po vrhu jabuke.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.