Tufahije

Kategorije: ,

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
30 g
mljeveni badem
30 g
mljeveni orah
100 g
Med
500 g
Šećer
4 komad
jabuke zlatni delišes
30 g
mljeveni lješnjaci
1 šolja
voda
1 po potrebi
grožđice
Tufahije
  1. Stavite jabuke u hladnu vodu i ostavite da potamne.
  2. U loncu za kuhanje dodajte šećer, med, vodu i limunov sok.
  3. Kada prokuha dodajte jabuke i poklopite.
  4. Kada jabuke smekšaju izvadite da se ohlade (pazite da se jabuke na raspadnu).
  5. Zatim jabuke filujte s orasima, bademima i lješnjakom. Dodajte malo vode u kojoj su se jabuke kuhale.
  6. Servirajte u čaše za voćnu salatu i dekorišite sa šlagom po vrhu jabuke.

Nema komentara

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*