- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 10.8.2010
- 30 g
- mljeveni badem
- 30 g
- mljeveni orah
- 100 g
- Med
- 500 g
- Šećer
- 4 komad
- jabuke zlatni delišes
- 30 g
- mljeveni lješnjaci
- 1 šolja
- voda
- 1 po potrebi
- grožđice

- Stavite jabuke u hladnu vodu i ostavite da potamne.
- U loncu za kuhanje dodajte šećer, med, vodu i limunov sok.
- Kada prokuha dodajte jabuke i poklopite.
- Kada jabuke smekšaju izvadite da se ohlade (pazite da se jabuke na raspadnu).
- Zatim jabuke filujte s orasima, bademima i lješnjakom. Dodajte malo vode u kojoj su se jabuke kuhale.
- Servirajte u čaše za voćnu salatu i dekorišite sa šlagom po vrhu jabuke.
Nema komentara