Tunjevina s gljivama i celerom

Vrijeme pripreme
8 minute
Vrijeme kuhanja
18 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
200 g
konzervisana tunjevina
20 kašika
brašno
2 šolja
voda
3 kašika
maslo
1/2 šolja
mlijeko u prahu
1 šolja
celer
1/2 kašičica
Sol
100 g
gljive
Tunjevina s gljivama i celerom
  1. Posolite tunjevinu i stavite na stranu.
  2. Zagrijte maslo u loncu na visokoj temperaturi.
  3. Dodajte celer i gljive pa pirjajte dok ne omekšaju.
  4. Dodajte brašno i kuhajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu, uz konstantno miješanje.
  5. U manjoj posudi pomiješajte brašno, vodu, mlijeko, sol i biber.
  6. Saspite sadržaj manje posude u lonac s gljivama i kuhajte dok ne dobijete glatku smjesu, uz konstantno miješanje.
  7. Skinite s vatre, dodajte posoljenu tunjevinu, promiješajte i poslužite toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*