Tunjevina s gljivama i celerom

Služi: 1 osobuKuhanje: 18 minutaPriprema: 8 minuta
Tunjevina s gljivama i celerom

Sastojci

Konzervisana tunjevina:
200 grama
Brašno:
20 kašika
Voda:
2 šolje
Maslo:
3 kašike
Mlijeko u prahu:
1/2 šolje
Celer:
1 šolja
Sol:
1/2 kašičice
Gljive:
100 grama

Instrukcije

  1. Posolite tunjevinu i stavite na stranu.

  2. Zagrijte maslo u loncu na visokoj temperaturi.

  3. Dodajte celer i gljive pa pirjajte dok ne omekšaju.

  4. Dodajte brašno i kuhajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu, uz konstantno miješanje.

  5. U manjoj posudi pomiješajte brašno, vodu, mlijeko, sol i biber.

  6. Saspite sadržaj manje posude u lonac s gljivama i kuhajte dok ne dobijete glatku smjesu, uz konstantno miješanje.

  7. Skinite s vatre, dodajte posoljenu tunjevinu, promiješajte i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.