Tunjevina s gljivama i tjesteninom

Sastojci
Instrukcije
Skuhajte tjesteninu slijedeći uputstva na ambalaži, a zatim ocijedite.
U tavi zagrijte maslo na većoj temperaturi, dodajte luk i pirjajte 3 minute a zatim umiješajte gljive, sol i biber. Pirjajte dok gljive ne omekšaju, uz konstantno miješanje.
Dodajte sir i kuhajte dok se ne rastopi.
Pomiješajte kukuruzni škrob s tekućinom iz ocijeđene tunjevine, dodajte mlijeko pa umiješajte dobivenu smjesu s gljivama u tavi. Dovedite do ključanja i skinite sa toplote.
Pomiješajte tunjevinu s kuhanom tjesteninom i napravljenim umakom.
Prespite sve u posudu za pečenje i pecite 10 minuta na temperaturi od 200 °C.
Pospite sa cheddar sirom, pecite još 10 minuta a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.