Tunjevina s gljivama i tjesteninom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
6 minute
Vrijeme kuhanja
35 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
350 g
tunjevina
300 g
gljive
200 g
tjestenina
80 g
krem sir
1 glavica
Crveni luk
2 šolja
mlijeko
2 šolja
cheddar sir
2 šolja
maslo
1 kašika
kukuruzni škrob
1 kašičica
Sol
1/2 kašičica
Biber
Tunjevina s gljivama i tjesteninom
  1. Skuhajte tjesteninu slijedeći uputstva na ambalaži, a zatim ocijedite.
  2. U tavi zagrijte maslo na većoj temperaturi, dodajte luk i pirjajte 3 minute a zatim umiješajte gljive, sol i biber. Pirjajte dok gljive ne omekšaju, uz konstantno miješanje.
  3. Dodajte sir i kuhajte dok se ne rastopi.
  4. Pomiješajte kukuruzni škrob s tekućinom iz ocijeđene tunjevine, dodajte mlijeko pa umiješajte dobivenu smjesu s gljivama u tavi. Dovedite do ključanja i skinite sa toplote.
  5. Pomiješajte tunjevinu s kuhanom tjesteninom i napravljenim umakom.
  6. Prespite sve u posudu za pečenje i pecite 10 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
  7. Pospite sa cheddar sirom, pecite još 10 minuta a zatim poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*