Tunjevina s gljivama i tjesteninom

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 6 minuta
Tunjevina s gljivama i tjesteninom

Sastojci

Tunjevina:
350 grama
Gljive:
300 grama
Tjestenina:
200 grama
Krem sir:
80 grama
Crveni luk:
1 glavica
Mlijeko:
2 šolje
Cheddar sir:
2 šolje
Maslo:
2 šolje
Kukuruzni škrob:
1 kašika
Sol:
1 kašičica
Biber:
1/2 kašičice

Instrukcije

  1. Skuhajte tjesteninu slijedeći uputstva na ambalaži, a zatim ocijedite.

  2. U tavi zagrijte maslo na većoj temperaturi, dodajte luk i pirjajte 3 minute a zatim umiješajte gljive, sol i biber. Pirjajte dok gljive ne omekšaju, uz konstantno miješanje.

  3. Dodajte sir i kuhajte dok se ne rastopi.

  4. Pomiješajte kukuruzni škrob s tekućinom iz ocijeđene tunjevine, dodajte mlijeko pa umiješajte dobivenu smjesu s gljivama u tavi. Dovedite do ključanja i skinite sa toplote.

  5. Pomiješajte tunjevinu s kuhanom tjesteninom i napravljenim umakom.

  6. Prespite sve u posudu za pečenje i pecite 10 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

  7. Pospite sa cheddar sirom, pecite još 10 minuta a zatim poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.