Tunjevina s krompirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 65 minutaPriprema: 4 minuta
Tunjevina s krompirom

Sastojci

Kuhani krompir:
5 komada
Maslo:
3 kašike
Brašno:
1/4 šolje
Sol:
1 kašičica
Biber:
13/100 kašičice
Senf:
3/2 kasicica
Mlijeko:
2 šolje
Konzervisana tunjevina:
200 grama
Luk:
1 šolja

Instrukcije

  1. Rastopite maslo u tavi pa dodajte brašno, sol, biber i senf.

  2. Postepeno dodajite mlijeko i pirjajte dok ne dobijete glatku smjesu.

  3. Stavite krompir, tunjevinu i luk u podmazanu posudu za pečenje.

  4. Prelijte s napravljenom smjesom i pecite u pećnici 50 minuta na temperaturi od 170 stepeni.

  5. Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.