- Vrijeme pripreme
- 4 minute
- Vrijeme kuhanja
- 65 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 23.12.2010
- 5 komad
- kuhani krompir
- 3 kašika
- maslo
- 1/4 šolja
- brašno
- 1 kašičica
- Sol
- 1/7 kašičica
- Biber
- 1 1/2 kašičica
- senf
- 2 šolja
- mlijeko
- 200 g
- konzervisana tunjevina
- 1 šolja
- luk

- Rastopite maslo u tavi pa dodajte brašno, sol, biber i senf.
- Postepeno dodajite mlijeko i pirjajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Stavite krompir, tunjevinu i luk u podmazanu posudu za pečenje.
- Prelijte s napravljenom smjesom i pecite u pećnici 50 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
- Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!