Tunjevina s krompirom

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
65 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
5 komad
kuhani krompir
3 kašika
maslo
1/4 šolja
brašno
1 kašičica
Sol
1/7 kašičica
Biber
1 1/2 kašičica
senf
2 šolja
mlijeko
200 g
konzervisana tunjevina
1 šolja
luk
Tunjevina s krompirom
  1. Rastopite maslo u tavi pa dodajte brašno, sol, biber i senf.
  2. Postepeno dodajite mlijeko i pirjajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Stavite krompir, tunjevinu i luk u podmazanu posudu za pečenje.
  4. Prelijte s napravljenom smjesom i pecite u pećnici 50 minuta na temperaturi od 170 stepeni.
  5. Izvadite iz pećnice i poslužite toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*